Printed From:

Egy nagyobb étkezésre szervezetünk gyakran reagál puffadással, teltségérzettel, felfúvódással, amelyet akár görcsös fájdalmak is kísérhetnek.

A puffadásnak számos oka lehet, többek között nem megfelelő epeműködés esetén a zsírok nem megfelelő emésztése és felszívódása, A meg nem emésztett tápanyagok a vastagbélbe jutnak, amit az ott lévő baktériumok bontanak tovább. A bakteriális bontás során gáz is képződik, ez okozza a kellemetlen tünetekkel járó diszkomfortérzést. Az emésztési folyamatban szerepet játszó szervek szinte mindegyikében megjelenhet a görcs (gyomor, epehólyag, belek stb.).

Nagyobb mennyiségű zsíros étel fogyasztása esetén a Bila-Git® filmtabletta segítheti a zsíremésztést és oldhatja a simaizomgörcsöt, és így csökkentheti a teltségérzetet és a puffadást is.

FONTOS: a hasi görcsöknek számos fajtája lehet és csak egy része kapcsolható össze közvetlenül az emésztéssel, így fontos, hogy a görcs csökkentése mellett figyeljünk arra, hogy mi okozhatja azt, és ha súlyosbodnak vagy gyakoribbak lesznek a tünetek, kivizsgáltassuk, elkerülve az esetleges komolyabb problémákat.