Előételek
Palacsinta tekercs falatkák
Hozzávalók 10 adag, 40db
- Palacsintatészta:
- 10db palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- kevés olaj a sütéshez
- Töltzelék 1.
- 15dkg sovány krémsajt
- 20 dkg sonka
- 3 db salátalevél
- Töltzelék 2.
- 20 dkg sonka
- 5 dkg margarin
- 2 ek vágott snidling
Elkészítés
                                A szokásosnál kicsit vastagabb
                                palacsintákat sütünk.
                                1. a felét megkenjük
                                krémsajttal, egy réteg
                                salátalevelet fektetünk rá,
                                erre jön a sonka, majd feltekerjük.
                                2. megfuttatjik a margarinon a snidlinget,
                                összekeverjük az apróra
                                vágott sonkával, ezzel
                                terítjük be a palacsinták
                                másik felét, szorosan
                                feltekerjük.
                                Falatnyi darabokra vágjuk, ha
                                szükséges,
                                fogpiszkálóval
                                átszúrjuk,
                                koktélparadicsommal tálaljuk.
                              
Mozaikos szendvics
Hozzávalók 10 adag
- 1 franciakenyér
- 5 dkg margarin
- 3 féle sonka, 3x5dkg dkg
- 1db savanyú uborka
- 1 kanál 12 %-os tejföl
- 1 kanál fehérbor
- 1 kanál szardellapaszta
- 1 kanál nagyon apróra vágott póréhagyma
Elkészítés
                                A kenyér végeit levágjuk, a
                                közepét hosszú késsel
                                kivájjuk. Kis kockákra
                                szeleteljük, a felvágottakat.
                                Az uborkát lereszeljük. A margarint,
                                tejfölt, a bort és a
                                szardellapasztát habosra kikeverjük.
                                Hozzáadjuk a
                                póréhagymát, a
                                felvágottakat és a
                                kockázott kenyeret. Ezzel a
                                töltelékkel megtöltjük a
                                francia kenyeret, fóliába
                                csavarjuk, és a hűtőbe tesszük
                                legkevesebb 6 órára.
                                Fogyasztás előtt szeleteljük.
                              
MAT-HU-2000208 (2020.07.29.)
Utolsó módosítás: 2020.08.04.
Receptek
 
                      