Előételek
Palacsinta tekercs falatkák
Hozzávalók 10 adag, 40db
- Palacsintatészta:
- 10db palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- kevés olaj a sütéshez
- Töltzelék 1.
- 15dkg sovány krémsajt
- 20 dkg sonka
- 3 db salátalevél
- Töltzelék 2.
- 20 dkg sonka
- 5 dkg margarin
- 2 ek vágott snidling
Elkészítés
A szokásosnál kicsit vastagabb
palacsintákat sütünk.
1. a felét megkenjük
krémsajttal, egy réteg
salátalevelet fektetünk rá,
erre jön a sonka, majd feltekerjük.
2. megfuttatjik a margarinon a snidlinget,
összekeverjük az apróra
vágott sonkával, ezzel
terítjük be a palacsinták
másik felét, szorosan
feltekerjük.
Falatnyi darabokra vágjuk, ha
szükséges,
fogpiszkálóval
átszúrjuk,
koktélparadicsommal tálaljuk.
Mozaikos szendvics
Hozzávalók 10 adag
- 1 franciakenyér
- 5 dkg margarin
- 3 féle sonka, 3x5dkg dkg
- 1db savanyú uborka
- 1 kanál 12 %-os tejföl
- 1 kanál fehérbor
- 1 kanál szardellapaszta
- 1 kanál nagyon apróra vágott póréhagyma
Elkészítés
A kenyér végeit levágjuk,
a közepét hosszú
késsel kivájjuk. Kis
kockákra szeleteljük, a
felvágottakat.
Az uborkát lereszeljük. A margarint,
tejfölt, a bort és a
szardellapasztát habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a
póréhagymát, a
felvágottakat és a
kockázott kenyeret. Ezzel a
töltelékkel megtöltjük a
francia kenyeret, fóliába
csavarjuk, és a hűtőbe tesszük
legkevesebb 6 órára.
Fogyasztás előtt szeleteljük.
MAT-HU-2000208 (2020.07.29.)
Utolsó módosítás: 2020.08.04.
Receptek